Nuoret ja sananvapaus euroopassa face ja twitterpohjat

Kasvattamassa sananvapautta -webinaari 26.1.2022

Tervetuloa 26.1. klo 9–10 Kasvattamassa sananvapautta -webinaariin, joka tarjoaa kasvattajille ja opettajille tietoa sananvapaudesta sekä ideoita opettamiseen. Tilaisuudessa pureudutaan sananvapauden tilaan Euroopassa ja EU:n keinoihin edistää sitä Euroopan parlamentin jäsenen ja Suomen Unesco-toimikunnan puheenjohtajan Henna Virkkusen johdolla sekä kuullaan nuorten ajatuksia sananvapaudesta.

Lisäksi tapahtumassa esitellään vuoden 2022 alussa valmistuvan Nuoret ja sananvapaus Euroopassa -mediakasvatusmateriaalin sisältöjä. Materiaalikokonaisuus sisältää videon, jossa nuoret kertovat ajatuksiaan sananvapaudesta, Nuorten vinkkilistan turvallisempaan keskusteluun, Sananvapauden merkkipaalut -aikajanan sekä Sananvapauden tila Euroopassa -karttapohjan, joka avaa eri Euroopan maiden tilannetta. Materiaalit tulevat kaikkien saataville ja ladattaviksi Mediakasvatusseuran verkkosivuille. Materiaalit ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi.

Tilaisuus järjestetään Zoomissa ja se on avoin kaikille kasvattajille. Tapahtumaan voi ilmoittautua ti 25.1. klo 10 saakka. Linkki webinaariin ja ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Webinaarin järjestävät Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes ja Mediaskasvatusseura, jotka ovat tuottaneet myös Nuoret ja sananvapaus Euroopassa -mediakasvatusmateriaalin. Nuoret ja sananvapaus Euroopassa -hanke on rahoitettu Eurooppatiedotus-tuella.

Tilaa uutiskirje sekä kutsuja Mediakasvatusseuran tapahtumiin!